2007. december 3., hétfő

Csirkekocsonya [recept]

Hozzávalók:

1 nagy (1,5 kg-os) csirke, 1 csomag csirkeláb, 1 sárgarépa, petrezselyem, 3-4 ecetes uborka, só, bors, babérlevél.

Elkészítés:

A jól megtisztított csirkét és a lábakat leöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje, és a megtisztított zöldséggel és a fűszerekkel, fedő alatt nagyon lassú tűzön olyan puhára főzzük, hogy a hús a csontokról leváljon. Ezután a húst kiszedjük, kicsontozzuk, lebőrözzük. A lábakat nem keverjük közé. A visszamaradt léből batisztruhán átszűrve egy edény aljába öntünk ujjnyi vastagon. Hűtőbe tesszük míg meg nem dermedt, majd rárakjuk sorba a darabokra vágott húst. ízlésesen körülrakjuk a karikára vágott főtt zöldséggel és az ecetes uborkával, majd az egészet leöntjük a maradék leszűrt lével. Az egészet hűvös helyen hagyjuk megdermedni, majd az edényt egy pillanatra melegvízbe mártva, a kocsonyát tálra borítjuk.

Nincsenek megjegyzések: