2007. november 26., hétfő

Franciás sültburgonya [recept]


4 adaghoz:
50 dkg burgonya (tisztítva)
1 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál dijoni mustár
1 teáskanál frissen facsart citromlé
Só, őrölt feketebors

Melegítse elő a sütőt 170 C fokosra. A burgonyát vágja vékony csíkokra, egy nagyobb edényben keverje össze az olajat a mustárral és a citromlével. Ebben a keverékben forgassa át a burgonyát, majd tegye sütőpapírral kibélelt tepsibe. 16-20 percig süsse, amíg szép világosbarna és ropogós nem lesz. Amikor elkészült, ízesítse kevés sóval és frissen őrölt borssal. Tálalja a sült csirkemell és a párolt brokkoli mellé.

Egy adag tápanyagtartalma: 700 kJ/167 kcal, 3 g fehérje, 4 g zsír, 28 g szénhidrát, 1,7 g rost, 1,1 mg vas, 15 mg kalcium, 564 mg nátrium.

Nincsenek megjegyzések: