2007. november 26., hétfő

Aranyszabály [tippek]


4-5 óránként kerüljön valami a gyomorba, hogy ne legyen éhségérzetünk, ne "lyukadjon ki" a gyomor. Az állati fehérjék, sajtok, túrók, egyébként nagyon sok zsírt, kalóriát tartalmaznak, fogyókúrához helyettesítsük ezeket növényi fehérjékkel. Ebben a könyvben igyekszünk megfelelni ennek a követelménynek.

Az állatoknak nincs ilyen gondjuk, kivéve a kevés mozgásnak kitett, édességekkel tömött kedvenceinket, "akik" könyörgő tekintettel bármit kicsalhatnak tőlünk, pedig csupán foglalkozás-, szeretet-, vagy mozgásigényük hiányát pótolják. Az állatok - természetes körülményeik között - pontosan tudják, mit, mikor, mennyit egyenek.

Az emésztőrendszerben: a szájban, a gyomorban és a belekben enzimek dolgoznak. A helytelen tápanyagegyensúllyal valamelyik enzimet túlterheljük - így eztán nem teljesíti a küldetését. Bármelyikből mutatkozik túltermelés, azonnal felborul a szervezet egyensúlya.

Kőkorszaki elődeink, ha sikeres volt a vadászat, napokig csak húst ettek, mert nem ismerték a tartósítást. Ha nem volt vadászsiker, hónapokig gumókat, gabonákat, káposztát, hagymákat szedtek. Nem voltak gondjaik az elhízással. Viszont a táplálék megszerzéséért igen sokat mozogtak! A Bibliában sem találkozhatunk elhízott emberekkel. Ők még egészségesen étkeztek.

Nincsenek megjegyzések: