2007. november 27., kedd

Gombás fogyókúra, Gombás ételek [recept]

Köztudott dolog, hogy a gomba nehezen emészthető étel, tehát fogyókúrás célokra is kiválóan alkalmazható.
Naponta egy étkezés gombaétel legyen és meglátjuk a meglepő eredményt. Éhezés nélkül fogyhatunk és a kúrát szinte akármennyi ideig folytathatjuk.
Egy kikötés van csak a gombaétellel szemben: Liszt és zsír nélkül készüljün, illetve ne együnk hozzá köretet!
Minden gombaétkezésnél ehetünk friss gyümölcsöt is !

néhány gombaétel:

Gombaleves:
Fél kg szeletelt gombát egy fél reszelt hagymával együtt megpirítunk egy hangyányi vajon. Felengedjük fél liternyi leveskockából készült húslevessel és lefedve fél óráig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, majd egy szitán áttörjük, vagy összeturmixoljuk. Újra felforraljuk, majd a tüzet elzárjuk alatta. Fél dl joghurtot felverünk egy tojással, majd ezzel habarjuk be a levest. Megszórjuk egy csokornyi vágott petrezselyemmel.

Gomba fóliában:
Egy alufóliát rétegesen megpakolunk szeletelt gombával, szójával és Tabasco-val ízesített joghurttal és vágott petrezselyemmel. Összezárjuk és a forró sütőben a saját levében 25 percig pároljuk.

Gombafelfújt: 3 tojást sóval, szerecsendióval és jó sok frissen vágott snidlinggel felverünk. Fél kiló gombát kevés vízben megpárolunk, összeturmixoljuk és a tojásmasszához adjuk. Belekeverünk 1 ek. lisztet és egy tűzálló tálba töltve forró sütőben világosbarnára sütjük. Fejessalátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: