2007. november 27., kedd

Bécsi diéta [diéta]


Azoknak ajánlott, akik szeretnének változatosan étkezni, és hajlandóak betartani az előírásokat. Két hét alatt 8–9 kg-os súlycsökkenést lehet elérni. A szervezetben anyagcsere-változás jön létre, melynek köszönhetően megőrizhetjük elért testsúlyunkat. A kúra alatt tilos a cukor, a zsír és az alkohol fogyasztása. Az ételek elkészítéséhez kevés olajat és sót használjunk, ne cseréljük fel az ebédet a vacsorával.

Étrend:

1. nap: reggelire feketekávé, ebédre kevés rántással készült spenót 2 kemény tojással, vacsorára sült vagy főtt marhaszelet főtt zellerrel és zöld salátával.
2. nap: reggelire kávé zsírszegény tejjel és egy magos kiflivel, ebédre sült vagy főtt marhaszelet zöld salátával és gyümölccsel, vacsorára sovány sonka.
3. nap: reggelire kávé zsírszegény tejjel és egy zsemlével, ebédre egy kemény tojás zöld salátával és paradicsommal, vacsorára 10 dekagramm sonka zöld salátával.
4. nap: reggelire feketekávé egy zsemlével, ebédre kemény tojás 15 dkg sovány sajttal és párolt vagy nyers sárgarépával, vacsorára natúr joghurt vagy kefir gyümölccsel.
5. nap: reggelire kávé zsírszegény tejjel, reszelt sárgarépa citrommal, ebédre párolt hal paradicsommal, vacsorára sült vagy főtt marhaszelet zöld salátával.
6. nap: reggelire kávé zsírszegény tejjel és egy zsemlével, ebédre grillcsirke zöld salátával, vacsorára pedig két kemény tojás sárgarépával.
7. nap: reggelire citromos tea, ebédre sült vagy főtt marhaszelet gyümölccsel, vacsorára bármi, tetszés szerint.

Nincsenek megjegyzések: